De 5 voordelen van een cupje tijdens je menstruatie

De 5 voordelen van een cupje tijdens je menstruatie

Waarom steeds meer vrouwen kiezen voor een menstruatiecup

Een menstruatie. De ene vrouw heeft het heftiger dan de andere. Ook per keer kan het verschillen hoeveel last je hebt van je menstruatie. Hoe je ook menstrueert, maandverband of tampons maken het al iets draaglijker. Ze voorkomen dat je doorlekt, waardoor je ook tijdens een menstruatie vol zelfvertrouwen de deur uit kunt. Een ander middel dat hiervoor zorgt, is de menstruatiecup. Deze is nog minder bekend, maar groeit enorm in populariteit. In dit blog vertellen we je graag meer over de 5 voordelen van een cupje tijdens je menstruatie.

Minder kans op infecties

Menstruatiecups zijn kleine flexibele bekertjes die opgevouwen in de vagina worden ingebracht. Hier vouwen ze zich uit om het menstruatiebloed op te vangen. Het menstruatiebloed wordt dus niet geabsorbeerd. Het voordeel hiervan is dat de kans op infecties bij een menstruatiecup veel kleiner is dan bij tampons. De vaginale flora en slijmvliezen blijven namelijk gezond.

Eenvoudig in gebruik

Als je ongesteld bent, breng je de opgevouwen cup in de vagina aan. In de vagina ontvouwt de cup zich om het menstruatiebloed op te vangen. Je spieren zorgen ervoor dat het cupje tijdens de menstruatie op zijn plaats blijft. Een menstruatiecup is dus heel eenvoudig in gebruik!

Opnieuw te gebruiken en dus duurzaam

Na een paar uur haal je de cup uit de vagina en maak je hem leeg. Vervolgens maak je de cup schoon. Als de cup schoon is, kun je hem weer opnieuw gebruiken. En het mooie is dat een cupje jarenlang meegaat. Hartstikke duurzaam dus, zo’n menstruatiecup!

Geld besparend

Je hebt dus eigenlijk maar één menstruatiecup nodig. Hiermee bespaar je het milieu, maar ook de eigen portemonnee! Dat is helemaal mooi meegenomen, toch?

Veel mogelijkheden

Wie eenmaal is overgestapt op de menstruatiecup, wil nooit meer anders. De cup is hygiënisch, eenvoudig in gebruik en veilig. Bovendien heb je de keuze uit diverse kleuren en maten. Er is voor iedere vrouw en iedere menstruatie een geschikte menstruatiecup! Klik hier om meer blogs van mij te lezen!