Een knuffeldoekje voor je kindje kopen

Kapstok steigerhout staal

Een knuffeldoekje voor je kindje kopen is zeker weten een goed idee. Er zijn namelijk heel wat kinderen die het erg leuk vinden om een doekje te hebben, maar veel ouders zijn er nog niet helemaal over eens of het wel een goede aankoop zal zijn. 

Daarom leggen we je hieronder precies uit waarom een doekje om te knuffelen wel een goed idee is en wat het voor je kindje kan betekenen als je ze een doekje geeft om mee te knuffelen. 

Een knuffeldoekje geeft comfort

Een knuffeldoekje is vooral een goed idee omdat het een kindje een hele hoop comfort kan bieden. Sommige kinderen vinden een normale knuffel juist leuk en andere kinderen kiezen liever voor een knuffeldoekje om mee te knuffelen wanneer ze daar zin in hebben. 

Het doekje kan daarnaast gebruikt worden om aan te zitten en te gebruiken als een soort friemeldoekje. Dit is voor de meeste kinderen erg fijn, omdat ze vaak niet aan hun kleding mogen frunniken, maar wel aan het doekje. Zo blijft de kleding ook nog eens mooi. 

Knuffels zijn altijd leuk voor kinderen

Knuffels zijn ook eigenlijk altijd leuk voor kinderen. Ze zetten ze neer of ze spelen ermee. Dit geldt ook voor een knuffeldoekje. Niet alle kinderen gebruiken een doekje om mee te knuffelen, maar als ze het eenmaal door hebben zijn er toch een hoop kinderen die het ook wel erg fijn vinden. 

Wanneer je kinderen hebt die juist altijd overal aanzitten waar ze niet aan mogen zitten, is dit zeker een aanrader. Ze weten dan direct dat het alleen voor het doekje bedoeld is en niet voor een shirt of een andere deken. Ze hebben dan een eigen doekje waar ze mee kunnen friemelen. 

Kinderen hun fantasie 

Verder is een knuffeldoekje ook ideaal voor de kinderen om hun fantasie te gebruiken. Het is namelijk niet een volledige knuffel maar ook niet een volledig doekje. Hierdoor kunnen kinderen echt zelf bedenken wat ze ervan willen bedenken. Dit stimuleert de fantasie van een kindje erg goed. 

Kinderen op jonge leeftijd moeten geprikkeld worden om voldoende want anders gaan ze het wel ergens anders zoeken. Daarom is het goed om te kijken hoe je een kindje kunt prikkelen. Een doekje met een knuffel er aan of waar je mee kunt knuffelen is voor een kindje dan zeker een goede uitkomst. 

Zorg voor een back-up knuffeldoekje

Als je kindje eenmaal gehecht is aan zijn knuffeldoekje, is het wel aan te raden om een back-up doekje te hebben. Wanneer je deze niet hebt, is de kans aanwezig dat je kindje boos wordt wanneer zijn of haar doekje ergens verdwijnt. Kinderen hechten daar namelijk een hele hoop waarde aan hun babyspeelgoed

Zorg daarom altijd dat je een extra doekje hebt. Wanneer het doekje dan kwijt is, heb je er toch nog eentje in huis liggen. Zo voorkom je dat je kindje erg verdrietig wordt en bijvoorbeeld niet kan slapen zonder een doekje. Het knuffeldoekje kun je dus beter altijd een back-up van hebben om dit te voorkomen.