Er zijn verschillende soorten petten

Niet elke pet is natuurlijk hetzelfde en de Flat cap kan dan ook worden onderverdeeld in verschillende soorten. Het kan in het begin lastig zijn om de verschillende soorten petten van elkaar te onderscheiden. Ook worden er verschillende namen gebruikt voor hetzelfde soort pet wat voor verwarring zou kunnen zorgen. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte pet kan het echter toch handig zijn bekend te zijn met een aantal van de bekendste termen. Een aantal van deze bekende termen die vaak worden gebruikt zijn de snapback, trucker pet, dad hat en curved cap. Hierbij worden de termen dad hat en curved cap beide gebruikt om hetzelfde soort pet te beschrijven.

De snapback en trucker pet

Het eerste soort Flat cap is de snapback en dit soort pet wordt ook wel baseball cap genoemd. Bij een snapback is het echter altijd zo dat je deze kunt verstellen. In veruit de meeste gevallen doe je dit met behulp van een plastic druksluiting die zich aan de achterkant van de pet bevindt. Een ander soort pet die lijkt op de snapback is de trucker pet. Ook de trucker pet heeft net als de snapback een plastic druksluiting waarmee je de grootte van de pet kunt verstellen. Het voornaamste verschil tussen deze twee soorten petten is dat een snapback een rechte en een trucker pet een licht gebogen klep heeft.

De dad hat ofwel curved cap

De dad hat en de curved cap zijn dus twee verschillende benamingen voor hetzelfde soort pet. Dit soort pet kun je daarnaast ook kennen als de baseball cap, deze benaming werd eerst namelijk veel gebruikt. Dit soort petten hebben altijd een voorgevormde klep in een rondere vorm, hier komt dan ook de benaming curved cap vandaan. Ook dit soort petten zijn verstelbaar waardoor ze iedereen zouden moeten passen. In tegenstelling tot de eerder genoemde petten wordt er echter wel gebruik gemaakt van een ander systeem. Bij dit soort petten is het namelijk zo dat je deze kunt verstellen met behulp van klitteband in plaats van een druksluiting.