Heelys Bart Smit

Schoenen en skeelers in één, dat zijn de Heelys. Eerst even de veters strikken of het klittenband goed bevestigen en je kunt zo overal heen rollen. Deze schoenen hebben één of twee wieltjes in beide zolen verwerkt. Doordat je deze gemakkelijk in de schoenen kan zetten en ze er weer uit kunt halen wanneer je maar wilt, kun je kiezen tussen lopen en rollen op ieder moment. Zonder de wieltjes zijn de Heelys gewoon ontzettend hippe en leuke schoenen. Echter, er zijn ook andere merken die gelijksoortige schoenen in het assortiment hebben.

Voor goede Heelys Bart Smit bezoeken is een slimme en goedkope keuze. Hoewel het online bestellen van Heelys misschien gemakkelijk is, heb je bij een bezoek aan Bart Smit natuurlijk de mogelijkheid om de schoenen te passen. Dit is dan ook hét grote voordeel ten opzichte van het online bestellen van eigenlijk alle kleding. Zeker bij deze schoenen kan dit belangrijk zijn, aangezien sommige schoenen een dikkere zool hebben dan andere. Daarom valt de maat soms wat kleiner uit dan je verwacht. Even rustig de schoenen passen is daarom erg verstandig.

Clickers

Bij Bart Smit vind je niet specifiek Heelys, maar wel een ander merk rolschoenen, namelijk Clickers. Deze skateschoenen zijn iets goedkoper dan Heelys, met een prijs van tussen de €30 en €40. Ze zien er bovendien erg sportief uit, maar wel wat minder hip dan de officiële Heelys. Zo rol je met je nieuwe en passende rolschoenen Bart Smit uit, door de voorkant van je voet iets op te tillen. Dan raken de wieltjes de grond en rol je zo de stoep af. Deze schoenen zijn bij Bart Smit verkrijgbaar in alle maten tussen 30 en 37.

Wat kinderen vooral zo leuk vinden aan Heelys – naast het feit dat het rolschoenen zijn – zijn alle verschillende modellen en kleuren die er verkrijgbaar zijn. Helaas biedt Clickers niet zo veel variatie, maar het scheelt wel een goede €20 in de prijs. Daarom zijn ze uitermate geschikt als eerste paar rolschoenen, zodat jij of je kind op relatief goedkope schoenen kan leren omgaan met dergelijke schoenen. Wanneer je meer ervaring hebt opgedaan door overal naar toe te rollen, kun je investeren in een nieuw paar (duurdere) Heelys.

Veiligheid

Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit (met name bij kinderen op rolschoenen), kun je ook de nodige bescherming aanschaffen. Deze zijn vergelijkbaar met de bescherming die wordt gebruikt bij skeeleren, voor bijvoorbeeld knieën, polsen, ellebogen en natuurlijk hoofd. Zeker bij het gebruik van kwalitatief minder goede rolschoenen of gebruik door minder ervaren kinderen, is het verstandig om dit te kopen. Dan weet je zeker dat alles op rolletjes loopt, letterlijk en figuurlijk. Want ook hier geldt: veiligheid boven alles.