Welk type adembescherming kies jij?
Schaft jouw werkgever ademluchttoestellen voor jou en jouw collega’s aan en vraag jij je af wat de verschillende typen zijn? Dan vind je hieronder informatie daarover. Deze vorm van adembescherming is verkrijgbaar in diverse soorten. Je moet er een training van ongeveer twee dagen voor hebben gevolgd om goed om te kunnen gaan met deze hulpmiddelen. Als je werkt in een omgeving met weinig zuurstof, ontploffingsgevaar of schadelijke dampen dan is jouw werkgever verplicht om een goede uitrusting aan te schaffen op het gebied van adembescherming.
Onafhankelijke adembescherming
Je hebt deze onafhankelijke adembescherming in drie typen: een volgelaatmasker, een halfgelaatsmasker of een mondstukgarnituur. Het mechanisme erachter is echter hetzelfde. Deze is aan een slang gekoppeld, die aan een filter en ventilator of toevoer van continu stromende perslucht is gekoppeld. Deze perslucht kan worden geleverd door middel van een compressor of fles met lucht. Zo kun je lang achter elkaar doorwerken. Er moet daarbij rekening worden gehouden met de weersomstandigheden en het dauwpunt. Het masker moet natuurlijk ook goed passen.
Online leverbaar
Het gelaatsscherm mag je niet gebruiken zonder de afdichtingsrand, die zorgen dat het aansluit op jouw gezicht. Of je nu bij de brandweer werkt, andere reddingswerkzaamheden of onderhoudswerkzaamheden uitvoert of in besloten ruimtes werkt, een masker met luchttoevoer is de beste optie als het gaat om de veiligheid van de lucht die je inademt. Ben je al geïnteresseerd geworden welke modellen er verkrijgbaar zijn? Kijk dan eens rond op de verschillende webshops die deze producten leveren. Ze zijn direct online te bestellen.