Wil jij trouwkaarten laten maken? vijf tips

Een bruiloft is een bijzondere gebeurtenis. Om deze op een goede manier aan te kondigen, heb je trouwkaarten nodig die passen bij de stijl van jouw bruiloft. Het ontwerpen en laten maken van trouwkaarten kan uitdagend zijn, maar het is belangrijk dat je er de tijd voor neemt en er echt over nadenkt. In dit artikel geven we je vijf tips die je kunnen helpen bij het vinden van een goede set trouwkaarten voor jouw grote dag.

Tip 1 Begin op tijd

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het ontwerpen en laten maken van trouwkaarten. Je wil genoeg tijd hebben om verschillende ontwerpen te bekijken en een keuze te maken. Daarnaast kan het ook tijd kosten om prijzen te vergelijken en eventuele aanpassingen te doen. Begin daarom minimaal drie maanden voor de bruiloft met het uitzoeken van trouwkaarten.

Tip 2 Zoek inspiratie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om trouwkaarten. Doe daarom inspiratie op door verschillende trouwkaartontwerpen te bekijken. Een goede plek om inspiratie op te doen is op Pinterest. Hier staan talloze ontwerpen die je kunnen helpen bij het vinden van de stijl die jij zoekt.

Tip 3 Kies het juiste papier

Het papier waarop de trouwkaarten gedrukt worden, is ontzettend belangrijk. Je wil dat het papier stevig is en een mooie uitstraling heeft, die past bij de sfeer van jullie bruiloft. Naast het kiezen van het juiste papier, kan je ook nog kiezen voor extra opties zoals reliëf of foliedruk.

Tip 4 Zorg voor een duidelijke tekst

Naast het ontwerp en de stijl is ook de tekst op de trouwkaart belangrijk. Zorg dat de tekst duidelijk is en dat alle belangrijke informatie erop staat. Denk hierbij aan de datum, locatie en tijd van de bruiloft. Maar ook aan informatie over bijvoorbeeld de dresscode of de cadeautip.

Tip 5 Laat de trouwkaarten op tijd versturen

Het versturen van de trouwkaarten is een belangrijke laatste stap. Zorg dat je voldoende tijd neemt om de gasten op tijd uit te nodigen voor de bruiloft. Over het algemeen worden trouwkaarten zo’n 6 tot 8 weken voor de bruiloft verstuurd. Extra tip: laat een aantal extra trouwkaarten drukken voor het geval er nog gasten bij komen.

Samenvattend

Het laten maken van trouwkaarten kan een tijdrovende klus zijn, maar wel een belangrijke. Met deze vijf tips ben je hopelijk goed op weg naar het vinden van een goede trouwkaarten voor jouw bruiloft. Door op tijd te beginnen, inspiratie op te doen, het juiste papier te kiezen, een duidelijke tekst op te stellen en de kaarten op tijd te versturen, kan jij jouw gasten optimaal uitnodigen voor de mooiste dag van jullie leven. Bestel de trouwkaarten op tijd en vermijd stress voor het huwelijk.

Bron: Stijlvolle Trouwkaarten