Zonverzorging

Zonverzorging

Het is weer zomer! Het is weer tijd voor zon, zee en strand, het grote genieten kan weer beginnen. Lekker op het strand liggen bakken, prachtig vooruitzicht natuurlijk maar hierin schuilt ook een opdracht: zonverzorging! In de zomer is de kans op verbranding natuurlijk altijd aanwezig wanner de zon schijnt, gelukkig zijn er allerlijk producten die je hier tegen kunnen beschermen.

ZonverzorgingWelke producten heb je nodig?

Afhankelijk van wat je wilt bereiken met je zonverzorging zijn er allerlei producten. Om te beginnen zijn er zonbeschermingsproducten. Hierbij valt te denken aan zonnebrandcreme. Zonnebrandcreme is een creme die op de huid kan worden aangebracht ter bescherming tegen zonlicht. Zonnenbrandcreme bevat een ultravioletfilter die voorkomt dat de straling je huis verbrand. Hierbij is het goed om te weten dat hoe hoger de factor des te meer bescherming. Een tweede product wat een “must have” is wanneer je gaat zonnebaden is aftersun. Wanneer je lekker hebt lopen bakken in de zon droogt dit je huid uit. Aftersun zorgt ervoor dat je huid weer sterker wordt.

Producten voor de liefhebbers

Zonverzorging voor mensen die houden van een mooi zongebruinde huid maar hebben niet de tijd of geduld om lange tijd in de zon te liggen? Voor deze mensen zijn er zelfbruiners (ook wel tanning genoemd) op de markt gebracht. Zelfbruiners helpen een handje om toch dat mooie bruine huidje te krijgen zonder urenlang in de zon of onder de zonnenbank te hoeven liggen. Deze producten zijn ook handig voor mensen met een zonneallergie of voor mensen die snel verbranden.