Een van Duitslands mooiste gebieden ligt vlakbij: de Eifel!

Eifel Duitsland

De Eifel in Duitsland is een voor toeristen populaire streek die vooral voor Nederland gunstig gelegen is. Ga maar na: waar in Nederland je ook woont, na luttele uren rijden met de auto kun je de Eifel al bereiken. Natuurliefhebbers kunnen hun harten ophalen in de vulkaaneifel, maar ook in Nationaal Park Eifel. Hier kun je schitterend wandelen, fietsen en van uitzichtpunten genieten. Daarnaast staat de Eifel bekend om z’n vele onaangetaste dorpjes en plaatsjes. Toeristen vergapen zich hier vooral aan de vakwerkhuizen, die niet zelden direct langs oevers van riviertjes en beekjes zijn gebouwd. Alleszins levert dat talloze fotogenieke plekjes op! In de Eifel geniet je bovendien van de heerlijke wijnen die uit deze regio komen. Dit doe je natuurlijk het best in een originele Weinstube. 

Hohe Acht, Eifel

Waar je ook heengaat, vakantie is altijd belangrijk

Je merkt het al, de Eifel heeft voor verschillende soorten vakantiegangers alles in huis voor een uitstekende vakantie. Vergeet echter wat eigenlijk het hoofddoel van op vakantie gaan zelf is. Een goede vakantie heeft namelijk alles om jou als vakantieganger voordelen te bieden. Dat zit ‘m in de volgende dingen:

• Een vakantie maakt een persoon aantoonbaar gelukkiger. Alleen al het feit dat je een vakantie in het vooruitzicht hebt maakt je een gelukkiger mens.

• Tijdens het hectische dagelijkse leven heb je niet altijd zo veel tijd voor elkaar als je zou willen. Op vakantie heb je dit tijd wél, waardoor die echt goede gesprekken weer eens loskomen.

• Op vakantie leef je meestal veel buiten. Dit is goed voor de gezondheid, onder meer door aanmaak van vitamine D.

Duitsland - Monschau

• Uit onderzoeken is gebleken dat even een pauze in het dagelijkse (werk)leven nemen een goede invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid.