Gemakkelijk je eigen telefoonhoesje ontwerpen

Je hebt altijd je smartphone bij je. Het is één van de meest persoonlijke bezitten die je hebt met al je sociale contacten, foto’s en video’s erop. Naast de functionele werking, is je telefoon bovendien steeds meer een accessoire geworden. Hoe maak je deze nu nog persoonlijker en mooier? Dat is makkelijk: met een zelf ontworpen telefoonhoesje.

 

Waarom een zelf ontworpen telefoonhoesje?

Hoe leuk is het om je favoriete herinnering altijd bij je te dragen? Dat kan door deze als een foto op je telefoonhoesje te plaatsen. Je draagt de herinnering op deze manier altijd bij je. Daarnaast is zo’n foto gegarandeerd een gespreksstarter en een hoesje dat niemand anders heeft. Ook als je een eigen bedrijf hebt en deze wil promoten, kun je het logo hiervan op een telefoonhoesje zetten. Met een zelf ontworpen telefoonhoesje bescherm je jouw telefoon op de creatiefste en meest persoonlijke manier tegen beschadigingen.

 

Hoe kan ik mijn hoesje ontwerpen?

Er zijn verschillende websites die je de mogelijkheid bieden een eigen telefoonhoesje te ontwerpen. Met de simpele ontwerpmodules kun je zonder moeite een hoesje ontwerpen. Deze module bestaat vaak uit dezelfde stappen. De eerste stap is het model van je telefoon aangeven en kiezen welk soort hoesje je wil. Vervolgens kun je deze zelf ontwerpen en versieren met persoonlijke foto’s, illustraties en teksten. Tenslotte bestel je het telefoonhoesje dat je zelf hebt gemaakt. Deze wordt vaak binnen enkele dagen naar je verzonden.

 

Welk hoesje moet ik kiezen?

Ieder bedrijf biedt verschillende soorten telefoonhoesjes aan, maar vaak is er een basisaanbod van twee soorten hoesjes: de soft- of hardcase en de flipcase. De soft- of hardcase zit om ‘de rug’ van je smartphone en beschermt deze, evenals de randen van je smartphone. Er is een softe, flexibele variant van en een hardere variant van plastic. Waar je voor kiest is een kwestie van esthetische voorkeuren. De flipcase is een soort jasje voor je telefoon, met een magnetische sluiting. Deze beschermt de smartphone beter, maar bedekt het scherm. Hierdoor kun je binnenkomende meldingen niet meteen zien. Het verschil met ontwerpen is dat je bij de flipcase vaak kunt kiezen voor twee foto’s of één doorlopende, terwijl dit bij de soft- of hardcase beperkt blijft tot één foto.

 

Wat zet je op een eigen telefoonhoesje?

Je wil een telefoonhoesje ontwerpen, maar wat ga je erop zetten? Dat is best een moeilijke keuze. Naast een foto die veel voor je betekent, kun je ook een afbeelding die verwijst naar je hobby kiezen. Kies als boekenwurm bijvoorbeeld voor een stapel boeken of de cover van je favoriete boek. Daarnaast kun je ook kiezen voor een citaat dat jou inspireert. Probeer je van je telefoon af te blijven? Dan is het geen gek idee om je hoesje te gebruiken als herinnering hieraan. Is er een afbeelding waar je altijd om moet lachen? Plaats deze dan op het telefoonhoesje en beantwoord al je telefoontjes met een lach. Er zijn veel manieren waarop je het hoesje helemaal eigen kunt maken. Laat je fantasie de vrije loop gaan.

 

Doe een zelf ontworpen hoesje cadeau

Een zelf ontworpen telefoonhoesje is niet alleen leuk voor jou, maar ook om cadeau te doen aan een familielid of vriend. Kan je tante niet stoppen met praten over haar labrador? Zet de leukste foto van dit hondje op een telefoonhoesje en verras haar ermee. Heb je een leuke foto met een goede vriendin? Grote kans dat zij deze net zo leuk vindt en er graag mee rondloopt.

 

Hier moet je rekening mee houden

Wil je nu een eigen telefoonhoesje ontwerpen? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om meerdere webshops en bedrijven te bekijken. Welk aanbod past het best bij jou en waar ben je het voordeligst uit? Controleer hierbij ook of je de ontwerpmodule begrijpt. Als je eenmaal bezig bent met het ontwerpen, kun je het best een foto van hoge kwaliteit kiezen. Als je foto korrelig is, zal dit ook op het telefoonhoesje zo zijn. Let daarnaast bij de foto ook op de randen hiervan. Het telefoonhoesje komt om je telefoon en de randen van je foto zullen aan de zijkanten verschijnen. Plaats hier dus geen belangrijke elementen. Tenslotte is een telefoonhoesje niet te retourneren. Controleer dus zeker of je het juiste model hebt gekozen en of het hoesje precies naar wens is.