Goedkoper roken met de elektrische sigarettenmaker

Veel mensen kiezen ervoor om zelf hun sigaretten te maken. Dit omdat het vele voordelen met zich meebrengt. Ten eerste bespaart je flink op de kosten: ongeveer 24 cent per sigaret. Bij het roken van een pakje per dag, scheelt dit ongeveer 4,50 per dag! Daarnaast ben je in staat zelf te bepalen hoeveel tabak er in een sigaret gaat. Zo kun je zelf de sterkte bepalen. Tot slot blijft de sigaret die je rookt van hetzelfde merk. Rook je Marlboro, dan koop je in plaats van losse sigaretten van dit merk gewoon een pot losse tabak.

Hoe gaat het in zijn werk?2-plus


Je kunt op diverse manieren zelf sigaretten maken. Zelf sigaretten rollen kost veel tijd en moeite, daarentegen is een elektrische sigarettenmaker een snel en gemakkelijk alternatief. Jij zorgt voor de lege hulzen en de tabak. De elektrische sigarettenmaker (ook bekend als hulzenstopper of sigarettenmachine) is een kleine fabriek die jij met weinig moeite bedient.

  • Het begint met het plaatsen van een huls in de speciaal daarvoor bestemde hulshouder. Zorg ervoor dat de huls goed tegen de tabaksgleuf aanligt. Zo krijgt deze geen kans om weg te glippen en wordt hij bovendien beter en nauwkeuriger gevuld.
  • Vervolgens vul je de tabak over de gleuf. Hoe beter verdeeld en hoe fijner de tabak, hoe mooier de sigaret.
  • Nu haal je de hendel over zodat de elektrische sigarettenmaker zijn werk kan gaan doen. De motor in de machine verdeelt de tabak snel en gelijkmatig over de huls.
  • Tot slot geniet je snel en moeiteloos van je goedkope, zelfgemaakte en bovendien dezelfde sigaret.

Welke sigarettenmaker past bij mij?


Ook binnen de elektronische sigarettenmakers kan een onderscheid gemaakt worden. Zo bestaan er machines met en zonder een spiraal (veer). Dit lijkt een onbelangrijk detail maar niets is minder waar. De spiraal beïnvloed de manier van het vullen van de hulzen en daarmee natuurlijk ook de sigaret zelf en het roken ervan. Maar wat zijn nu daadwerkelijk de verschillen?

  • Een spiraal of veermachanisme zorgt ervoor dat alle blaadjes, takjes en stukjes tabak fijn worden gemaakt. Je hoeft dus minder precies de tabak over de huls te verdelen omdat je geen stukjes eruit hoeft te halen. Daarentegen is de kans op vallende, brandende deeltjes as groter wanneer je een sigaret opsteekt die gemaakt is in een machine met veer. De tabak is namelijk zo fijn dat hij, eenmaal opgestoken, de vorm van gruis krijgt.
  • Een machine zonder spiraal maakt de tabak niet fijn. Dit vermindert de kans op vallende stukjes gruis en bovendien wordt de tabak netter en strakker verdeeld over de huls. Het sorteerproces in het begin wordt bij deze machine wel belangrijker aangezien de blaadjes, takjes en stukjes niet fijn worden gemaald.

Heb jij je keuze gemaakt en ben je overtuigd van de voordelen die de elektrische sigarettenmaker met zich meebrengt? Kijk op onze website, www.elektrische-sigarettenmaker.nl voor meer informatie en de beste sigarettenmakers tegen de scherpste prijzen. Het ruime assortiment biedt genoeg keuze voor een machine naar jouw wensen.