De populairste lampentrends voor dit jaar

Lampen is een ideale manier om het licht in jouw eigen vier muren aan te vullen, of het nu is om te lezen, te ontspannen of gewoon als mooie extra verlichting. Dit maakt de lamp ook een gewild designobject. Wij bij Lampenhuis willen het nog niet hardop zeggen, maar de zomer loopt langzaam ten einde. Om ons voor te bereiden op de donkere herfst- en winterdagen, laten we je kennismaken met de laatste lamptrends. Het vervangen van een lamp is een simpele, kleine verandering die een grote impact kan hebben. Bekijk hieronder de 4 meest populaire verlichtingstrends volgens Lampenhuis.

Lampen van gerookt glas

In 2021 zie je veel rookglazen lampen in verschillende vormen en uitvoeringen. Ook bij Lampenhuis is te merken dat de vraag blijft groeien. Zoals je aan de naam kunt zien, is rookglas minder helder en doorschijnend dan normaal glas. Dit type glas wordt al langer gebruikt in tafelbladen voor salontafels en wordt nu steeds vaker gebruikt in lampen om een ​​warm licht te creëren.

Organische materialen

In lampen en lampen worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Dit kan glas zijn, zoals hierboven vermeld, maar ook bamboe, papier en wilg. Lampenkappen gemaakt van natuurlijke materialen zoals naturel wicker of zwart geven je interieur direct een exotische uitstraling. Deze lampen zijn ook goed te combineren met andere elementen en kleuren in je woonruimte. Hanglampen van matglas passen daarentegen perfect in een retro-stijl interieur en zijn een geweldige oplossing als je een kleinere woonkamer hebt. Het creëert een optische illusie waarin het uw leefruimte groter doet lijken dan het in werkelijkheid is.

Industriële stijl blijft populair

De industriële stijl is al een aantal jaren populair. We merkten dat het in de loop der jaren echter een beetje veranderde in termen van functies, vormen, kleuren en materialen. Naast de grote metalen kappen die al een paar jaar op de markt zijn, is er in 2021 een meer minimalistische lamp in industriële stijl die metaal, hout en slechts één gloeilamp combineert.

Leg een statement af in 2021

Dit is het jaar waarin je gewaagde en gewaagde beslissingen kunt nemen over verlichting! Kies voor goud, een opvallend design of een grote hanglamp.