Veganistische gezichtsverzorging: dit zijn de beste crèmes

Wie vegan leeft, gebruikt ook cosmetica zonder dierlijke ingrediënten . Deze moeten indien mogelijk ook eerlijk worden geproduceerd en voornamelijk natuurlijke ingrediënten bevatten. De markt is nu echter erg groot en niet alles wat erop staat zit erin.

De essentie van Vegan Gezichtsverzorging in het kort :

  • Veganistische cosmetica bevat geen dierlijke ingrediënten
  • Je herkent gecertificeerde veganistische cosmetica aan hun zegels
  • Het veganistische assortiment biedt ook producten voor alle huidtypes
  • Veganistische cosmetica is een statement dat we graag maken

Dagcrème : Het belangrijkste product in je routine

Biologische dagcrème moet de huid voeden en beschermen zonder de huid er vettig uit te laten zien. Of het nu in de felle zon, grijze bewolking of in de druppelende sneeuw je huidverzorgingsroutine is belangrijk op elk moment van het jaar. Met een goede Vegan gezichtsverzorging kan je huidirritaties, zonnebrand en veroudering tegengaan.

Wat maakt vegan cosmetica speciaal?

Het bijzondere aan vegan cosmetica is dat elke aankoop als een stembriefje is. Je geeft je stem aan de dieren en de omgeving. En dat is geweldig! Bedrijven en de wereldeconomie letten overigens goed op wat er wordt gekocht en gevraagd. Op deze manier kunt je ondersteunen dat de dieren niet worden uitgebuit en niet lijden. Vegan Gezichtsverzorging en cosmetica die geen dierproeven gebruiken, drukken de juiste logo’s of zegels op hun verpakking. Alle gecertificeerde zegels zijn online te vinden.

Cosmetische producten hebben altijd een klein houdbaarheidssymbool op de verpakking . Bijvoorbeeld een open pot met de tekst “12M”. Dit symbool geeft aan dat het product na opening twaalf maanden houdbaar is.

Bij vegan natuurcosmetica is zo’n lange houdbaarheid door de ingrediënten niet altijd gegarandeerd. Daarom vindt u hier meestal de aanduiding “6M”. Deze producten spelen dus op veilig.