Met deze tips haal je het maximale uit een online hoorcollege

online hoorcolleges

Een hoorcollege volgen over een onderwerp dat je enorm boeit is altijd weer een fascinerende activiteit. Sommige mensen gaan hierbij het liefst naar een fysieke hoorcollegezaal, terwijl anderen ervoor kiezen online hoorcolleges te volgen. Welnu, dergelijke digitale hoorcolleges hebben een hoop voordelen, maar op een paar vlakken is het ook een tikkeltje lastig. Daarom hebben we hieronder een aantal tips voor je opgesteld. Als je die nauwgezet opvolgt, dan haal je het maximale uit jouw online hoorcolleges.

online hoorcolleges

Goede voorbereiding

Een online hoorcollege zou je eigenlijk even goed moeten voorbereiden als een fysiek hoorcollege, zelfs al wordt er bij de digitale variant eigenlijk niets van jou als luisteraar verwacht. Zorg er dus voor dat je de juiste focus te pakken hebt op het moment dat je het hoorcollege begint.

Noteer de belangrijke momenten

Normaal gesproken is het bij online hoorcolleges mogelijk om deze later nog eens terug te kijken. In dat geval is het slim om de tijden te noteren waarop er volgens jou iets belangrijks wordt gezegd. Dit kun je uiteraard ook doen bij momenten waarop er iets wordt gemeld dat je nog niet begrijpt. Je kunt dan naderhand rustig die uitspraak terugzoeken en nog eens bestuderen.

Bespreek het hoorcollege na

Een potentieel nadeel van online hoorcolleges is dat het niet zo persoonlijk is. Er is namelijk geen direct contact tussen studenten onderling en studenten met docenten. Meld je daarom na het hoorcollege zeker op een online platform waar je het hoorcollege met andere geïnteresseerden kunt nabespreken.

Terugkijken onmogelijk? Volg dan deze tips

Sommige online hoorcolleges zijn niet naderhand nog eens terug te kijken. Als je daarmee te maken krijgt, dan is het aan te raden actief aantekeningen te maken en van interessante powerpointsheets printscreens te bewaren.